Terrændæk og sokkel

Hos Dahl & Gravesens Murerfirma ApS tilbyder vi konstruktion af både terrændæk og sokkel i Thisted, Hanstholm og resten af Thy. Skal du have bygget et nyt hus eller en tilbygning kan vi hjælpe dig hele vejen. Fra konstruktion af terrændæk og sokkel til det færdige resultat.

Hvad er en sokkel?

En sokkel er en del af fundamentet. Det er den delvis nedgravede mur af sten og beton på bygninger. Det bruges som underlag for ydermurerne og bære derfor vægten og stabilisere vægge samt tagkonstruktion og hindre huset i at sænke / sætte sig.

Hvad er et terrændæk?

Terrændækket holder varmen på huset, sikre en fast bund for huset og gulvene og forhindre fugt fra jordbunden i at skade huset. Der er flere regler og krav når man bygger et terrændække som man skal være opmærksom på. Ikke kun for lovlige grunde men også for at konstruktionen fungere optimalt.

Krav til terrændæk

  • Det kapillarbrydende lag som forhindre fugt i at trænge ind i huset skal være minimum 150 mm tykt for optimal effekt.
  • Det støbte betonlag skal være armeret og ikke mindre end 100 mm. Sørg også for at armeringen er tilstrækkelig for at modarbejde radon der trænger op fra jorden.
  • Benyttes fugtfølsomt gulv materiale som træ til gulvbelægning, skal der lægges fugtspærre oven på betonlaget.
  • En stor del af isoleringen skal monteres under betonen. På den måde undgår man kondens på fugtspærrens overside.
  • Fjern eventuelle kuldebroer ved husets sokkel via lodret isolering yderst ved fundamentet.
  • Isoler varmerørene. Rør der går igennem betonen skal være foringsrør.

Kontakt os og hør nærmere

Skal vi stå for konstruktionen af jeres terrændæk og sokkel? Så tøv ikke med at give os et kald på 40 85 54 08 for en samtale om dit projekt. Alternativt kan du også skrive til vores e-mail murer@dahl-gravesen.dk eller benytte vores kontaktformular nederst på siden. Så vender vi hurtigt tilbage med et uforpligtende tilbud.