Terrændæk og sokkel

Hos Dahl & Gravesens Murerfirma ApS tilbyder vi konstruktion af både terrændæk og sokkel i Thisted, Hanstholm og resten af Thy. Skal du have bygget et nyt hus eller en tilbygning kan vi hjælpe dig hele vejen. Fra konstruktion af terrændæk og sokkel til det færdige resultat.

Hvad er en sokkel?

En sokkel er en del af fundamentet. Det er den delvis nedgravede mur af sten og beton på bygninger. Det bruges som underlag for ydermurerne og bære derfor vægten og stabilisere vægge samt tagkonstruktion og hindre huset i at sænke / sætte sig.

Hvad er et terrændæk?

Et terrændæk spiller en afgørende rolle i ethvert hus. Det fungerer som en varmeisolator, der effektivt holder varmen inde i boligen, hvilket kan bidrage til energibesparelser og en mere behagelig indendørs temperatur året rundt.

Udover at regulere temperaturen har terrændækket også en anden vigtig funktion - at sikre en solid og stabil bund for hele huset og gulvene. Dette er afgørende for at opretholde en langvarig og holdbar struktur.

En anden væsentlig fordel ved et terrændæk er, at det beskytter huset mod skader forårsaget af fugt fra jordbunden. Bygninger, der er i direkte kontakt med jorden, er udsat for risikoen for fugtindtrængning, der kan forårsage alvorlige problemer som skimmelvækst, råd og nedbrydning af træmaterialer.

Ved at have et terrændæk kan man effektivt forhindre denne type skade og opretholde en sund og holdbar bolig konstruktion.

Når man planlægger at bygge et terrændæk, er der flere regler og krav, som man skal være opmærksom på. Disse bestemmelser er ikke kun vigtige af lovgivningsmæssige årsager, men de sikrer også, at konstruktionen fungerer optimalt og opfylder de nødvendige standarder for holdbarhed og sikkerhed.

Krav til terrændæk

  • Det kapillarbrydende lag som forhindre fugt i at trænge ind i huset skal være minimum 150 mm tykt for optimal effekt.
  • Det støbte betonlag skal være armeret og ikke mindre end 100 mm. Sørg også for at armeringen er tilstrækkelig for at modarbejde radon der trænger op fra jorden.
  • Benyttes fugtfølsomt gulv materiale som træ til gulvbelægning, skal der lægges fugtspærre oven på betonlaget.
  • En stor del af isoleringen skal monteres under betonen. På den måde undgår man kondens på fugtspærrens overside.
  • Fjern eventuelle kuldebroer ved husets sokkel via lodret isolering yderst ved fundamentet.
  • Isoler varmerørene. Rør der går igennem betonen skal være foringsrør.

Kontakt os og hør nærmere

Skal vi stå for konstruktionen af jeres terrændæk og sokkel? Så tøv ikke med at give os et kald på 40 85 54 08 for en samtale om dit projekt.

Alternativt kan du også skrive til vores e-mail murer@dahl-gravesen.dk eller benytte vores kontaktformular nederst på siden. Så vender vi hurtigt tilbage med et uforpligtende tilbud.