Renovering og ombygning: Hvad er forskellen, og hvad kan bedst betale sig for dig?

Mange mennesker har svært ved at skelne imellem renoveringsprojekter og ombygningsprojekter, men det er vigtigt, at man overvejer nøje, om det skal være en renovering eller opbygning af huset. Ombygning og renovering begge har til formål at skabe forbedringer i dit hjem, men de har vidt forskellige udgangspunkter.

Med en ombygning ændrer man funktionaliteten af en eksisterende struktur, og det er derfor ikke en decideret udskiftning til noget mere moderne, som det ofte er gældende for renoveringsprojekter.

 

Har du ikke plads til din ønskede ombygning, er tilbygning en god mulighed for dig

Hvis du går med drømme om en ombygning af et flere rum i huset, men føler dig begrænset af pladsen, så er en tilbygning en god mulighed for dig. Det er også en god måde, hvorpå du kan tilføje værdi til din bolig og forny din egen glæde ved den. Når du vælger en tilbygning, er der er visse faktorer, du gør klart i at overveje forud for processen.

Skal tilbygningen fx bygges i samme stil som det oprindelige, eller ønsker du at få det bygget i nyere materialer? Hos Dahl og Gravesen har vi hjulpet flere kunder på tværs af Nordvestjylland med at realisere deres boligdrømme, og vi er altid med fra start til slut, så du er garanteret, at det færdige arbejder afspejler vores aftale.

 

Her er gode råd til, hvad du bør overveje forud for en ombygning

Langt de fleste vil opleve, at de før eller siden får behov for at bygge ens bolig om, så det passer til det liv, som du lever i dag. Derfor gør du også klogt i have øje for nutidige såvel som fremtidige behov, når du bygger om. Du bør i forbindelse hermed også overveje, om du bygger om for alene at kunne bo der i længere tid, eller om du gør det for at øge værdien, da det er vigtigt for valg af materialer osv.

Dertil er der også praktiske overvejelser at gøre sig. Hvis man fx vil ombygge sit badeværelse, bør man i god tid planlægge, hvad man skal gøre i den tid, hvor det er ude af drift.

Indhent tilbud

Få et uforpligtende tilbud på projektet